Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΕΕΕΕΕ?? ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗΗΗ????



Δραματικές εικόνες απο την κυνηγημένη κι εξαφανισμένη ταινία του θόδωρου Μαραγκού
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. 1983

Ποσες ταινίες  - πόσα ντοκιμαντέρ - πόσα τραγούδια 
περιέγραφαν με τον πλεόν προφητικό τρόπο καταστάσεις και γεγονότα που θα ακολουθήσουν πολύ πολύ μετέπειτα.
Η συγκεκριμένη ταινία είναι μόλις του 1983.
Δεν ξέρω ειλικρινά έαν όλοι αυτοί που έβλεπαν αυτές τις εξελίξεις είχαν την βοήθεια της "νύφης του καλοκαιριού" (να υπάρχει και συνάφεια και με το ύφος και τα θέματα που πραγματεύεται το μπλόγκ) αλλα πρέπει τουλάχιστον να προβληματιστούμε με το γεγονός ότι απλοί άνθρωποι (ουτε οικονομολόγοι ουτε πολιτικοί ουτε τραπεζίτες ...) έβλεπαν πράγματα που αυτοί που έπρεπε δεν έβλεπαν ή μήπως δεν ήθελαν να δούν καθότι ήταν άλλο ένα γρανάζι του συστήματος που μας οδήγησε εδω...δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο ο μοναδικός λόγος που με κάνει να ξεφύγω από το ύφος του μπλογκ αυτού είναι για να μεταφέρω (απλά να το βγάλω από μεσα μου για να αισθανθώ καλύτερα ίσως ...)το φοιτητικό ακόμα ερώτημα που με απασχολούσε και ποτε κανείς δεν μπόρεσε να μου απαντήσει με σαφήνεια και είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ??
http://green-attack.blogspot.com/2011/05/13.html 
ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ......ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ???ΠΟΥ ΟΦΕΛΗΣΕ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΜΑΣ?? ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΤΟΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ?? 
Δυστυχώς τα ερωτήματα είναι άπειρα και οι απαντήσεις πολύ καλά κρυμμένες το θέμα είναι όμως ότι γινόμαστε δέκτες καθημερινα των οδυνηρών συνεπειών που αυτές οι πολιτικές επιφέρουν στην ζωή μας.
Κατα αναλογια του ποσο προφητική ειναι μια ταινια του 1983 για το 2012 αραγε ποια προφητικη ταινια του 2012 θα ειναι πιο κοντα στην πραγματικότητα του 2051 στην οποία θα ζήσουν τα παιδιά μας????

Ίσως και να καθιερώσω μια ενότητα προβληματισμοί τελικά ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου